Bőrmegújítás természetesen

A legfontosabb bőrápolási kérdések 50 felett

2017. szeptember 17. - Bormegujitas

Ahogy telnek az évek, nem csak a gondolkodásmódod, a látásmódod változik, hanem a bőröd is. A csökkenő kollagén a bőrben, a környezeti hatások, a hormonális változások, a stressz csak néhány példa arra, ami befolyásolja a bőröd állapotát.

Más szavakkal kifejezve: Ha még mindig ugyanazt a régi arckrémet, arclemosót használod, mint 10-15 évvel ezelőtt, akkor azonnal váltanod kell!

Dr. Joel Schlessinger bőrgyógyász és Dr. Hilary Baldwin kutatóorvos összeállított egy listát a leggyakoribb bőrproblémákról 20 és 70 év között.

11933406_743980982380623_7683371494850421205_n.jpg

Az 50 feletti nőknek ezekkel a bőrproblémákkal kell szembenézniük:

1. Laza bőr

erett-bor-anti-aging-apolasa-natur-kozmetikum-bodyhoney-blog-300.jpgKörülbelül 50 éves korban a kollagén szintje jelentősen elkezd csökkenni, ezért az arc és a nyak bőre érezhetően lazábbá válik.

Megoldás:

"Az antibakteriális és regeneráló bőrápolóra van szükséged, amely aminosavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal tölti fel a bőröd." - mondta Baldwin.

Ilyen anyag a méhpempő, amely a legújabb kutatások szerint, közvetlenül, higítva, jótékony az idősödő bőrre, hiszen:

  • aminosavakat tartalmaz, amelyek fontos összetevői a kollagénnek, azaz a bőr feszességének egyik záloga,
  • hatékony megoldás a májfoltok ellen,
  • ránctalanítja bőröd, miközben hidratálja azt,
  • regenerálja a sérült bőrszövetet,
  • antibakteriális hatásával megelőzi a baktériumok elszaporodását.

Az antioxidánsok segítenek csökkenteni a finom ráncokat és a bőr elszíneződését. "A nyak területére Schlessinger olyan feszesítő krémet ajánl, amely fimonan felzsírozza azt."

Ilyen anyagok lehetnek:

  • Shea vaj, vagy a
  • Kakaó vaj

Azonban mindkét anyag önmagában csak a bőr felszínét ápolja, hatása csak akkor érvényesül igazán, ha vitaminokkal, ásványi anyagokkal együtt viszed fel a bőrre.

Ajánlások:

  • Royal Cream Szantálfa, éjszakai krém
  • Érett bőr ápoló natúrkozmetikai kezdőcsomag

 

2. Száraz bőr

erett-bor-anti-aging-apolasa-natur-kozmetikum-bodyhoney-blog-2-300.jpg"A száraz bőr nagyon jellemző 50 év felett. Ha nem kezeled megfelelően, akkor a helyzet gyorsan romlik, ami erős ráncosodást okoz "- állítja Baldwin.

Megoldás:

Hidratálj,hidratálj, hidratálj! Kivül-belül fel kell töltened a szervezeted vízzel. A külső hidratáláshoz olyan kozmetikumokat válassz, amelyek képesek a bőrbe zárni a nedvességet. Ilyen alapanyag a méhviasz, amely az érzékeny bőr kezelésére ajánlott. A méhviaszt tartalmazó arcápolók, kozmetikumok hatékonyan ápolják a bőröd és nem okoznak irritációt, így a száraz bőrre is megfelelőek.

A méhviasz bőrlágyító hatással is rendelkezik, táplálja arcod. Vékony, levegőáteresztő réteget képez a bőrön, ezáltal megakadályozza a kiszáradását és óv az irritációkkal szemben.

Az egyik legelső bőrápoló krém receptje Kr. utáni 130-200 évekből, Rómából származik. A híres Galeni is méhviaszból, rózsavízből, és olívaolajból keverte ki arcápoló szérumát.

Ajánlások:

  • Royal Cream Levendula, éjszakai krém
  • BodyHoney Érett bőr arcápoló csomag (50-60 év feletti hölgyeknek)

3. Májfoltok

erett-bor-anti-aging-apolasa-natur-kozmetikum-bodyhoney-majfolt-blog-300.jpg"Az idősödő bör harmadik, látványos jele a májfolt, ami valójában egy hiperpigmentációs tünet. A májfoltot a bőrben található melanin túltermelődése okozza. A túltermelődés oka főként a túl sok káros napsugár, de lehet genetikai eredetű is." - írja Dr. Hilary Baldwin.

Megoldás:

Elsőként az arcbőr megtisztítása a legfontosabb, ehhez citromot, citromos bőrradírt ajánlunk. A citrom szépen halványítja a májfoltokat, szeplőket. Ezen kívül remekül hidratál, ráctalanít, tisztít, fertőtlenít és méregtelenít.

A bőrradírt így tudod elkészíteni gyorsan, olcsón: egy kanál cukorot, egy fél citrom levével és egy kávéskanál mézzel összekeverje, sűrű masszát készíts, amivel alaposan átdörzsölöd az érntett bőrfelületet. Ha maradt még radírod, akkor azt tárolhatod pár napig a hűtőben, de használat előtt mindig várd meg, míg szobahőmérsékletűre melegszik.

Ajánlások:

  • Himalajai Sós Mézes Kecsketejes szappan
  • BodyHoney Érett bőr arcápoló csomag (50-60 év feletti hölgyeknek)

Szeretnéd helyes ápolni bőröd?

Jelentkezz 30 napos bőrmegújító programunkra! »

A program során elsajátíthatod az érett bőr mindennapos, otthoni ápolásának praktikáit. Ne maradj le róla, hisz bőröd változásához át kell alakítanod bevett módszereid! Klikk ide a jelentkezéshez »

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr7312870492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása