7 TRÜKK, AMIVEL MANIPULÁLNAK TÉGED A NAGYIPARI GYÁRTÓ CÉGEK

2018. január 03. - K Any

Összeszedtem pár olyan trükköt, ami megtévesztő lehet, amivel ha találkozol, még nem garancia, hogy natúrtermékkel van dolgod. 

De ne aggódj, van megoldás arra, hogy biztonsággal vásárolj! 

  1. Például a terméknévválasztás egy jól bevált trükk! Ha feltüntetik a natúr vagy bio szót a termék nevében, attól az még korántsem biztos, hogy natúr vagy bio a készítmény.naturalnaya-kosmetika1.jpg
  2. A színekkel. A zöld összes árnyalata, a natúr bézs, barna összes árnyalata, tulajdonképpen a föld színei, mind azt sugallják, hogy természetes összetevőkkel van dolgod.

  3. A matt rusztikus, újrahasznosítottnak tűnő csomagolással.

Tovább

NATÚRKOZMETIKUM VS. NORMAL KOZMETIKUM

2017. december 15. - K Any

A natúrkozmetikumokat az különbözteti meg az általánosan használt normál kozmetikumoktól, hogy míg a vegyi kozmetikumok tartalmaznak szintetikus, egészségre káros anyagokat, addig a natúrkozmetikumokban csak természetes, emberbarát anyagok vannak.

gondolkodono.JPEG                                                                                                                     

A normál kozmetikumokban a vegyszer mértéke van szabályozva. Az a termék még nem káros az egészségre, amiben a szabályozás szerinti határérték alatt van a vegyszer mennyisége. Ezt úgy képzeld el, hogy mondjuk a konzerválószerből, amit a krémbe tesznek, ha 1 kilogrammot kennél az arcodra, ártalmas lenne, így, mondjuk, 3 gramm van, amit a készítményedben találsz, ami még a határérték szerint nem tekinthető egészségre károsnak. Ellenben a bőrnek semmi szüksége rá, sőt továbbmegyek, nem tud vele mit kezdeni. Irritációt okozhatnak ezek az anyagok, apró kiütések keletkezhetnek tőle, és akár ekcéma vagy keresztallergia is kialakulhat.

Tovább

KI EZ A RÁNCOS NŐ A TÜKÖRBEN?

VAGY: ÍGY JÓ, AHOGY VAGYOK?

2017. december 08. - K Any

Fogadjuk el a korunkat, de hozzuk ki magunkból a legjobbat! Ráncaink nem az ellenségeink, inkább segítenek emlékezni az életeseményeinkre!

bolg_tukor.jpg

Nem vagyunk már 20 évesek, azért ettől még nem kell lemondjunk arról a (titkos) vágyunkról, hogy észrevegyenek és pozitív visszajelzéseket kapjunk.

DE: megőrülni sem kell ezért!

Tovább

Méhpempő, a bőrproblémák hatásos kezelője!

2017. november 20. - K Any

 

royal_jelly01.png

Ezek a bőrproblémák lehetnek ekcéma, pattanás, száraz, zsíros és vegyes-kombinált bőrelváltozások, minden, ami a normáltól eltérő. Idetartozik a kor előrehaladtával egyre erősödő érett bőrtípus is. 

Normál bőrtípus már nem létezik. Aki kilépett a babakorból, annak olyan sok környezeti hatás éri a szervezetét és egyben a bőrét, hogy elveszíti a normál bőrtípusát végleg.

 

Mit tehetek mégis, ha visszavágyom a bőröm normál állapotát? Mi van akkor, ha szeretnék megszabadulni a bőrproblémámtól?

Mi az a méhpempő? Hogy hat a bőrre?

Joggal teheted fel ezeket a kérdéseket.

Számos bőrprobléma kialakulásának közös jellemzője, hogy a bőr elveszíti természetes védekezőképességét. Nem tud tovább védekezni a külső hatások, mint a fizikai, kémiai, meteorológiai viszonyok, foglalkozási ártalmak, kórokozók vagy állati élősködők ártalmai ellen.

Bőröd elváltozásain a környezeti hatásokra adott válaszreakciókat láthatod jelen pillanatban.

Hogyan képes ezt a méhpempő visszafordítani?  

Mi az a méhpempő? 

 

A méhpempőt sokan összetévesztik a propolisszal. A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek.Az ettől merőben eltérően más célt szolgáló méhpempő pedig az 1-3 napos méhlárvák és a méhkirálynő etetésére szolgál. A méhkirálynő – méhészkörökben méhanya – egész életén keresztül csak ezzel táplálkozik. Ennek következtében kétszeresére nő és öt-hatszorosa az élethossza a dolgozó méhekéhez képest.

Tovább

DIY testradír: tápláló méz, cukor aloe verával

2017. október 28. - Bormegujitas

Heti egy bőrradírozás minden bőrtípus esetén kötelező: meg kell szabadulnod az elhalt hámsejtektől, hogy lélegezzen és ragyogjon a bőröd! És ez nem csak az arcodnak, hanem a kezednek, térdednek, nyakadnak, dekoltázsodnak, tehát minden "gyorsan" öregedő bőrfelületednek kijár a kényeztetés.

Ha egyszerű módját keresed a bőrradírozásnak ebben a szeles, hűvös időszakban, akkor ezt a testradírt készítsd el!

nourishing-honey-sugar-scrub-9309-683x1024.jpg

Tovább

A bőr természetes gyógymódja: a kecsketej

2017. október 26. - Bormegujitas

A kecsketejet már évezredekkel ezelőtt is bőrápolóként használták. A tej késlelteti a bőr öregedését, gyulladáscsökkentő, így természetes gyógymód pattanásokra. A kecsketej nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B5- és D-vitamint. Kiváló antioxidáns, segít a sejtek egészséges fejlődésében.Ha szappanként használod, akkor az elhalt hámsejteket is eltávolítja.

white-goat.jpg

Tovább

Csodaszer a bőrnek? A méhpempős arcápolásról

2017. október 19. - Bormegujitas

A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket emellett zsírokat is tartalmaz. A méhpempőben található fontosabb zsírsavak: mirisztin, palmitin, sztearin. Ugyanazok a cukrok találhatóak benne, amelyek a mézben is előfordulnak: fruktóz, glükóz, szacharóz, ribóz. A méhpempőben 13 féle aminosavat mutattak ki, A, B-vitaminsor, C-, D-, E-, H-, K-, P vitaminok is találhatóak benne.

sixty-and-me_skin-care-tips-for-a-brighter-complexion.jpg

Tovább

Méz 1x1 a bőrápolásban!

2017. október 16. - Bormegujitas

A mézet valóságos csodaszerként tartják számon. Nem csak elfogyasztva, hanem a bőrre kenve is számos egészségügyi előnyét használhatod ki, sőt ha arcodon, testeden és ajkaidon használod, akkor gyors és látványos változásokat érhetsz el.

A méz természetes hidratáló, öregedésgátló, antioxidáns, tápanyag, vitaminforrás, természetes gyógymód.

honey-2045580.jpg

1. Méz öregedés ellen

Tovább

A francia nők szépségének titkai

2017. október 13. - Bormegujitas

A francia nők nem különösebben szépek, de van bennük valami végtelen elegancia és nemesség. Emellett a bőrük szinte makulátlan és képesek emelt fejjel viselni az idő nyomait.

Épp Mathilde Thomas francia író könyvét olvasom, amiben választ kapok a francia nők bőrápolási szokásaira, ami évek óta izgat. A lista rém egyszerű szabályokat tartalmaz, nézzük, mit mond a szakértő!

bodyhoney-terme_szetes-bo_ra_pola_s-bo_ra_pola_si-rutin-bo_rmegu_ji_to_-program-1.jpg

1. Minden nap 1 pohár bor

Minden este 1 pohár bor a vacsorához kötelező. Jól is teszik, hisz a vörösbor antioxidáns hatású és jót tesz a szívnek és a vérkeringésnek.

Tovább

A bőrápolás legnagyobb hibája

2017. október 10. - Bormegujitas

A bőrápolási rutinod kialakítása nem nehéz, ha követed ezt az egyszerű logikát: arctisztítás, frissítés, krémezés. Ez a rutin reggel és este, a különbség a termékekben van. Este nehezebb, nappal könnyebb arcápolókat érdemes használnod. És ebbe a rutinba kell beiktatni időnként a kozmetikusi kezeléseket is.

Azonban, ha sokféle kozmetikai terméket használsz, akkor ez az egyszerű, három lépéses rutin megborul. "Azt hiszem, az arcápolásban - mind a vásárlóknak, mind a szakembereknek - az a legrosszab, ha az arcápolási hármas felborul." - mondja a kozmetikus. Hozzáteszi: "Ha nem tartod a sorrendet a napi arcápolásnál, akkor mindez csak idő, pénz és energiapocsékolás. A bőröd ugyan nem lesz rosszabb, ha reggel csak feldobod a krémet és nem tisztítod meg az arcod előtte. De javulást se várjál!"

bigstock-beauty-skin-care-and-people-c-123106424.jpg

Mi a helyes sorrend az arcápolásban?

Tovább