Bőrmegújítás természetesen

Méz 1x1 a bőrápolásban!

2017. október 16. - Bormegujitas

A mézet valóságos csodaszerként tartják számon. Nem csak elfogyasztva, hanem a bőrre kenve is számos egészségügyi előnyét használhatod ki, sőt ha arcodon, testeden és ajkaidon használod, akkor gyors és látványos változásokat érhetsz el.

A méz természetes hidratáló, öregedésgátló, antioxidáns, tápanyag, vitaminforrás, természetes gyógymód.

honey-2045580.jpg

1. Méz öregedés ellen

Miért használj mézet a bőrödön? Nézd meg a táblázatot. Telis-tele van öregedésgátló összetevőkkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal! 

Hatás

Méz

 

Ránctalanító krémek (hatóanyag)

Hidratálás

igen

 

glicerin és víz

Vitaminok

B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin

 

C-vitamin, plusz termékenként eltérő, hozzáadott vitaminok

Antioxidánsok

igen

 

gyártótól függ

ásványi anyagok

mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink

 

nincs

Aminosavak

18-20 aminosav, főleg prolin, ami a kollagén készítéséhez elengedhetetlen aminosav

 

nincs

Természetes savak

főleg glükonsav

 

nincs

Fertőtlenítő hatás

antibakteriális hatás

 

nincs

Tartósítása

természetes

 

szintetikus

 

Számos orvosi tanulmány erősíti meg azt, hogy a méz hidratálja, nyugtatja a bőrt, ráadásul gátolja a ráncképződést és szabályozza a pH-t. Ezt neked sem szabad kihagynod a bőrápolásodból!

2. Mézzel a pattanások ellen!

Miért használhatod a mézet a pattanásaidra? A méz antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, így segít a pattanások elleni küzdelmedben, valamint azok visszatérését is akadályozza.

3. Méz száraz bőrre?

A mézben lévő természetes sav, a glükonsav, eltávolítja az elhalt hámsejteket, ráadásul radírozás, bőrirritáció nélkül. A korral sajnos együtt jár az elhalt hámsejtek szaporodása, és ha nem tisztítod rendszeresen az arcod (Ugye te már feliratkoztál a Bőrmegújító Programra, hogy megtanuld, mikor és hogyan egészséges a bőrtisztítás?), akkor ezek megakadályozzák a bőr lélegzését.

Miért baj, ha nem lélegzik a bőröd?

  • színtelen lesz az arcod,
  • erősödnek a pigmentfoltjaid,
  • érzékennyé, sebezhetővé válik a bőröd.

4. Méz érzékeny bőrre

A méz gyulladásgátló hatásának köszönhetően nyugodtan használhatod ekcémás, sérült, vagy extrém száraz bőrre a mézet. Ráadásul a mézben található ásványi anyagok és vitaminok tovább segítik bőröd gyógyulását.

5. Méz hidratálóként

A méz vízmegkötő hatású, ezért is hasznájuk szappanjainkban. A méz úgy hidratálja hatékonyan a bőrt, hogy a környezetből nyeri ki a vizet (pl. mosakodáskor) és ezt köti meg a bőr felületén. Ezért nem szabad önmagában használnod a mézet bőrápolásra, mert akkor képes, hogy a számára szüksége vizet a bőrödből vonja el, tehát bőrszárazságot okozhat.

Jelentkezz most ingyenes Bőrmegújító Programunkra, tanuld meg helyesen ápolni bőröd!

Kirschner Anita

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr9912988308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása