Bőrmegújítás természetesen

5 tévhit a hidratálásról

2017. szeptember 10. - Bormegujitas

A víz elengedhetetlen az élethez, a test főként vízből áll. A test víztartalma az évek során egyre csökken, ezért is kiemelten fontos a folyamatos folyadékbevitel. Ugye te is odafigyelsz a tudatos folyadékbevitelre? Sokan elkövetik azt a hibát, hogy keveset isznak, vagy nem megfelelően pótolják a sport, az időjárás miatt elveszített vizet.

bodyhoney-natu_r-kozmetikum-e_rett-bo_r-anti-aging-6.jpg

4. A száraz bőr "kezelhető" (víz)ivással 

bodyhoney-natu_r-kozmetikum-e_rett-bo_r-anti-aging-5.jpg

Ahogy feljebb írtuk a bőr vízmegtartó képességét kell segítened, főként ha száraz, érett a bőröd. Ehhez a legmegfelelőbbek az olajok, illetve a vajak.

A natúr arckrémekben, krémekben a shea vaj, az oliva olaj pont ezt a célt szolgálja: ezek bevonják a bőr felületét, és nem engedik a vizet elpárologni. Azonban, ha csak önmagában shea vajat, kakaóvajat vagy más olajokat használsz, akkor nem viszel a bőrödbe vitaminokat, ásványi anyagokat, csak az olajat kened fel a bőröd felső rétegére.

Az olajos összetevőkön kívül a hidratálásban fontos szerepük van még a vízmegkötő anyagoknak, amik magukhoz vonzzák és megkötik a bőrben a nedvességet. Ezek lehetnek mesterségesen előállított anyagok, vagy tejsav, ami kiváló hidratáló és a mézben is megtalálható.

5. A zsíros bőrnek nem kell víz

bodyhoney-natu_r-kozmetikum-e_rett-bo_r-anti-aging-0.jpg

A zsíros és vegyes bőrt sem szabad szárítanod, sőt! Ha mégis elkezd a zsíros-olajos-pattanásos bőröd kiszáradni, akkor még nagyobb munkába kezdenek a faggyúmirigyek és még több zsírt termelnek. Ha megfelelően hidratálod a szervezeted, akkor lassíthatod a zsírtermelést és megfelelő arcápoló termékekkel eltávolíthatod a felesleges zsírt a bőrödről.

Ha teafolajos termékeket választasz, akkor biztosan elkerülöd az arcod, a pattanásaid, a miteszereid felülfertőzését. Azonban oda kell figyelned a mennyiségre, mert a teafaolaj kissé szárítja a bőrt, így önmagában soha ne használd.

Szeretnéd tudni a megfelelő bőrápolás titkát?

Ne kövess el több hibát a bőröd kezelésében: jelentkezz 30 napos bőrmegújító programunkra! Klikk ide »

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr5812818930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása