Bőrmegújítás természetesen

A bőr természetes gyógymódja: a kecsketej

2017. október 26. - Bormegujitas

A kecsketejet már évezredekkel ezelőtt is bőrápolóként használták. A tej késlelteti a bőr öregedését, gyulladáscsökkentő, így természetes gyógymód pattanásokra. A kecsketej nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B5- és D-vitamint. Kiváló antioxidáns, segít a sejtek egészséges fejlődésében.Ha szappanként használod, akkor az elhalt hámsejteket is eltávolítja.

white-goat.jpg

Hiába táplálkozol egészségesen, hiába válogatsz össze magadnak natúr krémeket, bőrtisztítókat, ha egy kézmosás alkalmával rongálod a bőröd. Főként igaz ez, ha kémiai úton előállított szappant használsz, amik az erősebb habzás érdekében többnyire nátrium lauril-szulfáttal készülnek, ami sok embernél szem- és bőrirritációt, ennek hatására bőrszárazságot és gyulladást okoz. A nátrium lauril-szulfát száraz bőr vagy ekcéma esetén lassítja a sebgyógyulást. Kevésbé káros, de még jobban kiszárítja a bőrt a nátrium laureth-szulfát, amit főleg gyermek tisztálkodószerekben alkalmaznak.

Minden bőrtípusra

A kecsketej fontos élettani hatásait a bőrödre kenve sem veszíti el. Te is ismered a történetet Kleopátráról, aki fiatalsága megőrzése érdekében szamár- és kecsketejben fürdött, hogy bőrét fiatalon tartsa. Neked egyszerűbb dolgod van, nem kell egy kádnyi tej, hogy ugyanazt a hatást elérd vele: elegendő egy kecsketejes szappan. A kecsketejes szappanok szabályozzák a faggyúmirigyek működését, így minden bőrtípusra alkalmazható. Száraz bőrre, napozás után, ősszel és télen kifejezetten ajánlom: zuhanyozz kecsketejes szappannal, a legjobb, ha van 5-10 perced, amíg hagyod felszívódni a szappanból a vitaminokat.

Bőrápolás kecsketejes szappannal

Kevés olyan szappan alapanyag létezik, ami nem csak megtisztítja a bőröd, hanem valóban ápolja és óvja is azt. A kecsketej segít megszabadulni a gyulladásoktól, valamint a pattanásoktól, nem szárítja, hanem hidratálja és megnyugtatja az irritált külső hámréteget. Antibakteriális hatása révén gátolja az ekcéma terjedését, a pattanások elfertőződését.

Recept: Kecsketej fürdő

Ha te is kipróbálnád az ókori szépségápolási receptet, az alábbi alapanyaokból könnyű és ápoló fürdőt készíthetsz magadnak.

  • 2 liter langyos kecsketej
  • 10 dkg méz
  • 1 citrom leve
  • kedvenc illóolajod (bőrtípusod függvényében) vagy rózsaszirmok

orogold-at-home-spa-treatments-milk-bath.jpgA hozzávalókat öntsd egy kád vízhez, majd add hozzá az illóolajat (Tudod hogyan kell illóolajat választanod? Ha bizonytalan vagy, írj nekem: kirschner.anita@bodyhoney.hu). Legalább fél órát pihenj a fürdőben. Kiszálláskor érdemes hagynod, hogy megszáradjon a bőröd, ne töröld le róla az ápoló tejet!

Még nem jelentkeztél a Bőrmegújító Programra: 30 nap, megújult bőr, 100% garancia, természetesen! Most gyorsan pótolhatod, ha ide kattintasz! »

 Kirschner Anita

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr6313086356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása