Bőrmegújítás természetesen

Méhpempő, a bőrproblémák hatásos kezelője!

2017. november 20. - K Any

 

royal_jelly01.png

Ezek a bőrproblémák lehetnek ekcéma, pattanás, száraz, zsíros és vegyes-kombinált bőrelváltozások, minden, ami a normáltól eltérő. Idetartozik a kor előrehaladtával egyre erősödő érett bőrtípus is. 

Normál bőrtípus már nem létezik. Aki kilépett a babakorból, annak olyan sok környezeti hatás éri a szervezetét és egyben a bőrét, hogy elveszíti a normál bőrtípusát végleg.

 

Mit tehetek mégis, ha visszavágyom a bőröm normál állapotát? Mi van akkor, ha szeretnék megszabadulni a bőrproblémámtól?

Mi az a méhpempő? Hogy hat a bőrre?

Joggal teheted fel ezeket a kérdéseket.

Számos bőrprobléma kialakulásának közös jellemzője, hogy a bőr elveszíti természetes védekezőképességét. Nem tud tovább védekezni a külső hatások, mint a fizikai, kémiai, meteorológiai viszonyok, foglalkozási ártalmak, kórokozók vagy állati élősködők ártalmai ellen.

Bőröd elváltozásain a környezeti hatásokra adott válaszreakciókat láthatod jelen pillanatban.

Hogyan képes ezt a méhpempő visszafordítani?  

Mi az a méhpempő? 

 

A méhpempőt sokan összetévesztik a propolisszal. A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek.Az ettől merőben eltérően más célt szolgáló méhpempő pedig az 1-3 napos méhlárvák és a méhkirálynő etetésére szolgál. A méhkirálynő – méhészkörökben méhanya – egész életén keresztül csak ezzel táplálkozik. Ennek következtében kétszeresére nő és öt-hatszorosa az élethossza a dolgozó méhekéhez képest.

A méhpempő összetevői és fizikai-kémiai tulajdonságai, amelyek hatnak a szervezetünkre

A méhpempő a természetben egyedülálló, sűrű, fehér pépes állagú anyag, amely állás közben vagy hő hatására megsárgul, és hamar elveszíti bioaktív hatását. Tehát csak különleges eljárással őrizhetők meg a benne található összetevők. Íze savanyú és kissé fanyar, illata szúrós.

A méhpempő biokémiai szempontból nagyon összetett természetes anyag. Teljes összetételét és annak pontos arányait régóta tartó kutatómunka ellenére sem tudták még azonosítani. A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Összetétele és annak szerkezete annyira egyedi és különleges, hogy eddig még mesterségesen nem sikerült előállítani. 

A méhpempő összetevői: 

FEHÉRJÉK: Alkotóelemeinek meghatározó összetevője a nagyon magas fehérjetartalma, ami 18-25%.

ZSÍRSAVAK: Fontos zsírsavakat tartalmaz. A méhpempő zsírtartalmában a sa­vak vannak túlsúlyban (80-90%), a fenolok 4-10%-ot tesznek ki.

AMINOSAVAK: Aminosavakat 57,4-69%-ban tartalmaz, amely­ből 5,5-13,6% szabad kötésű. A pempőben eddig kb. 25 aminosavat állapítottak meg.

NYOMELEMEK: Tartalmaz még különböző nyomelemeket (vas, réz, cink, fluor, jód, króm, szelén, mangán, nikkel, kobalt), illetve természetes állapotban számos ásványi anyagot (nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, szilícium és kén). Utóbbiak alapvető szerepet játszanak szervezetünk működésében, ugyanis számos olyan reakcióért felelősek, amelyek az anyagcserét irányítják.

CUKROK: A méhpempőben ugyanazok a cukrok találhatóak meg, amelyek a mézben is: (fruktóz, glükóz, szacharóz, ribóz). A méh­pempő cukortartalma évről évre változhat. A szabad cuk­rok mellett ismeretlen eredetű cukrokat is mu­tattak ki benne.

VITAMINOK: A vitaminok az élet számára elmaradhatatlanul szükséges anyagok. Hiányuk fejlődési és anyagcserezavarokat okozhat. A méhpempőben megtalálható szinte a teljes B-vitamin-készlet, többek között: tiamin (B1), amely létfontosságú szerepet tölt be az idegrendszer, az izmok és a szív működésében. A riboflavin (B2), ami a méregtelenítésben játszik fontos szerepet. Nikotinsav (B3), illetve piridoxin (B6), amely vitamin hiányában idegesség, álmatlanság, izomgyengeség alakulhat ki. Inozitolt is tartalmaz, amely kiváló nyugtató hatású, megszabadít a szorongástól, feszültségtől. A biotin (B7) bőrbetegségeknél jelentős szerepet tölt be. Folsavat is tartalmaz (B9), ami a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincvelőcsövet lezáró folyamatában létfontosságú. A kobalaminoknak pedig (B12) az egész szervezetre kiterjedő erősítő, roboráló hatása van. Illetve a méhek fejlődésében igen jelentős a pantoténsav (B5). Továbbá A- , C-, D- és E-vitamint állapítottak meg még a méhpempőben. Nemrég fedezték fel K-, illetve P-vitamin-tartalmát is. 

KÜLÖNLEGES ÖSSZETEVŐK:

A Townsend és Lucas által 1940-ben először izo­lált 10-HDA sav (10-hydroxy-2-decenoic acid) csak a tiszta méhpempőben található meg, amely gátolja a daganatos sejtek kialakulását és növekedését.

A méhpempő magas arányban tartalmaz gamma-globulint, amely serkenti az immunrendszert, így a szervezet hatékonyabban veszi fel a harcot a fertőzésekkel szemben.

Megtalálható benne a parotin hormon, amely serkenti a sejtek anyagcseréjét a szervezetben, ezáltal az egész test megújulását szabályozza.

Kutatások bizonyítják a méhpempő bőrre gyakorolt hatását 

A Biosci Biotechnol Biochem 2004 áprilisában készített kutatásának eredménye:

A kutatás célja a kollagéntermelést elősegítő faktor azonosítása volt a méhpempő kivonatából.

A kutatás eredményei azt bizonyítják, hogy a 10H2DA elősegítette a fibroblasztok kollagéntermelését. 

Fibroblasztok
A kötőszövet kialakulásában van szerepük, például az elasztin és a kollagén létrehozásáért felelnek . A száma a korral csökken, ezáltal kevesebb sejtközi állomány képződik, és a bőr megereszkedik.

További eredmények: beszámoltak arról, hogy kimutattak antibakteriális növekedést stimuláló aktív hatást a fibroblasztokban.

A méhpempőben található glikolsav a védő antioxidáns hatással növeli a bőr hialuronsavszintjét, valamint a rugalmas szálas szövetek számát és minőségét. 

Hialuronsav
Az emberi szervezetben természetes módon előforduló, sokféle funkciót betöltő, csaknem minden szövetben megtalálható vegyület. Többek között a bőr rugalmasságáért felelős alkotóelem.

Tehát a méhpempőben található 10H2DA fokozza a kollagéntermelődést és növeli a kollagénlerakódást a dermisben, vagyis a bőr irharétegében és emeli a bőrben található hialuronsavszintet. 

 

Mi a tapasztalat, miben segíti a méhpempő a bőrödet? 

  1. Az ekcéma tüneteit enyhíti, majd megszünteti.
  2. A gyulladt pattanásokról a gyulladást lehúzza, a pattanások leszáradnak.
  3. Az érett bőrön a meglévő ráncokat enyhíti, a bőr rugalmasabbá válik.
  4. Sérülés után regenerálja a hámszövetet.
  5. A bőr fakó színe élénkebbé válik.
  6. Hidratálja és puhítja, bársonyossá teszi a bőrt.
  7. Hangsúlyosabbá tesz az arc kontúrját.
  8. Száraz és zsíros bőrnél is egyaránt normalizálja a faggyúmirigyek termelését.
  9. Használata után a bőr üdévé válik, rugalmas és sima lesz.
  10. A túlérzékenység tünetei nem mutatkoznak.

 

 A méhpempős krém érett bőrre gyakorolt hatása

 

sixty-and-me_skin-care-tips-for-a-brighter-complexion.jpg

Méhpempős krémet használva az érett bőrű nőknél, akiknél erős, mély szem környéki ráncok voltak láthatók, néhány alkalom után az enyhébb ráncok eltűntek, a mélyebbek a homlokon enyhe ráncokká alakultak. Az arc bőre feszes lett és friss hatásúvá vált. A nap erős sugarai következtében meg­rongált és az általános kozmetikai készítményekre érzékenyen reagáló allergikus arcbőrűeknél alkalmazva is nagyon jó eredményeket lehetett elérni.

Érett bőrre a méhpempős krémeket itt találod.

Az érzékeny arcbőrű nők is jól bírják a méhpempős krémet. A felsorolt eredmények és tapasztalatok alapján a valóság az, hogy, a méhpempő a bőrt védi, jó hatással van annak víz­tartalmára és kiszáradását megakadályozza.

 

A méhpempős krém ekcémára gyakorolt hatása  

 

mitol-leszel-ekcemas-30-napos-bormegujitas-bodyhoney-natur-kozmetikum-2.jpg

A méhpempő biológiai és fiziológiai hatása arra késztette a kutatókat, hogy gyógyhatását a bőr megbetegedéseinél és a kozmetikában is kipróbálják. A szakembereket a méhpempő mellékhatásai és felszí­vódóképessége is érdekelte. Megállapították, hogy legjobban a bőr víz­tartalmának csökkenése ellen hat, és elősegíti a szaru­réteg hidratációját. Megakadályozza a vízben oldható anyagok eltávozását is a bőrből, viszont annak respirációját nem befolyásolja.

Kitűnő eredménnyel alkalmazták erős szeptikus és aszeptikus bőrgyulladásos megbete­gedéseknél. A kezelés után a betegek a fájdalom enyhülését is állították.

 Az ekcéma tüneteit eredményesen szüntették meg. A méhpempős krémet külsőleg, naponta 2-szer alkalmazták. Allergikus tünetű akut gyulladások esetében hatása már az első napokban megmutatkozott. A gyulladás tünetei 5-7 nap alatt szűntek meg. A gyulladással egy időben megszűnt a viszketés is, és a beteg állapota javult.

Ekcémás bőrre a méhpempős krémeket itt találod.

 

A méhpempős krém pattanásos bőrre gyakorolt hatása  

 

mezes-testapolas-borproblemak-arcapolas-5.jpg

A méhpempő pattanásos bőrre gyakorolt hatására gazdag tapasztalat gyűlt össze. A pubertáskori hormonváltozás miatt előforduló pattanásokat kezelve méhpempős krémmel jelentős változások indultak be már a kezelés első 24 órájában. A méhpempő antibakteriális képessége közvetlenül a pattanásra kenve igen gyorsan érvényesült. Az első szembetűnő változás a gyulladás megszűnése volt. A kezelés során kevesebb újabb pattanás alakult ki, és a meglévő, már kialakult pattanások heg és nyom nélkül felszívódtak.

A hölgyeknél és férfiaknál 30-40 éves korban esetenként megjelenő pattanásoknál is hasonló eredményeket tapasztaltak.

Javulási időben különbség volt azoknál, akik allergiás belső problémából fakadóan voltak pattanásosak, azokhoz képest, akiknek nem voltak azok. Összességében 15-20 nap alatt látványos javulást értek el, amit a környezetük is visszaigazolt.

Pattanásos bőrre a méhpempős krémeket itt találod.

 

A méhpempős krém száraz bőrre gyakorolt hatása  

 

a-bo_rsza_razsa_g-okai-kezele_se-30-napos-bo_rmegu_ji_to_-program-bodyhoney-natu_r-kozmetikum-2.jpg

Száraz, repedezett, igen roncsolt felületű bőrre a méhpempős krém zsíros bevonatot alkotott, ezzel javítva a bőr rosszul működő struktúráját. Már az első három használat alkalmával, a beszámolók szerint, enyhült a viszketés, a bőr húzódása, feszülése. A száraz bőr felszíni vízhiányát a méhpempő egyre csökkentette, a bőr rugalmasabbá vált, mert a méhpempő növelte a bőr rugalmasságáért felelős hialuronsav szintjét.

A méhpempő hatással van a bőr sav-bázis egyensúlyára, és így kiválóan képes megtartani annak ideális savas 5,5 pH-értékét, amellyel segíti a bőrt a regenerációban.

Száraz bőrre a méhpempős krémeket itt találod.

 

A méhpempős krém vegyes-kombinált bőrre gyakorolt hatása  

 

kevert-vegyes-bor-apolasa-natur-kozmetikum-bodyhoney-300.jpg

A vegyes bőr kezelése nem egyszerű feladat, hiszen két bőrtípus kombinációját kéne egyszerre kezelni. Vegyes-kombinált bőrtípusú az emberek 70%-a.

A méhpempő mélyrétegi hatása a dermisben azt eredményezi, hogy a bőr normalizálódik. A sejtek regenerálódási folyamatai beindulnak, mert a méhpempőnek oxidatív hatása van, megnöveli az oxigén-anyagcserét a szövetekben.

Használat során egyformán hatott minkét bőrtípusra, a vegyes bőrön egyre kevésbé volt szembetűnő a különbség és egyre egyenletesebb lett a felület.

 

Vegyes-kombinált bőrre a méhpempős krémet itt találod.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr5513320921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása