Bőrmegújítás természetesen

7 TRÜKK, AMIVEL MANIPULÁLNAK TÉGED A NAGYIPARI GYÁRTÓ CÉGEK

2018. január 03. - K Any

Összeszedtem pár olyan trükköt, ami megtévesztő lehet, amivel ha találkozol, még nem garancia, hogy natúrtermékkel van dolgod. 

De ne aggódj, van megoldás arra, hogy biztonsággal vásárolj! 

  1. Például a terméknévválasztás egy jól bevált trükk! Ha feltüntetik a natúr vagy bio szót a termék nevében, attól az még korántsem biztos, hogy natúr vagy bio a készítmény.naturalnaya-kosmetika1.jpg
  2. A színekkel. A zöld összes árnyalata, a natúr bézs, barna összes árnyalata, tulajdonképpen a föld színei, mind azt sugallják, hogy természetes összetevőkkel van dolgod.

  3. A matt rusztikus, újrahasznosítottnak tűnő csomagolással.

  4. A tipográfiával, ami az egyik leglényegesebb dolog. Olyan betűtípust választanak, ami naturális hatást kelt, mintha kézzel írott volna.
  5. Ezek mellett marketingfogásokkal tévesztenek meg téged. Nem írhatok nevet, de több olyan gyártó is van, akik sehol nem mondják vagy írják konkrétan, hogy natúrtermékeik vannak, de olyan érzésed van, amikor a boltjukba bemész.

    Az összhatás olyan, mintha! A gyanútlan vásárlót megtéveszti!

  6. Olyan is előfordul, hogy a termékben a fő hatóanyagot emelik ki, mondjuk az argánolajat, ami ökológiai gazdaságból származik, de a többi alapanyag vegyi származék.

    Mit tüntet fel a terméken nagybetűkkel a gyártó?

    Azt, hogy bioargánolajjal készült! Igen, azzal készült, ez a fő hatóanyag. De az ilyen termékekben a fő hatóanyag minimális mennyiségben, míg a hordozóanyag többségben van jelen. A te szervezeted, amikor találkozik egy ilyen termékkel, nem azzal a három csepp argánolajjal fog szembesülni, hanem főként, mondjuk, paraffinolajjal, ami nem hagyja szellőzni a bőrödet és lefojtja, megakadályozza bőröd légzését. Felboríthatja a szaruképzést, mert ahhoz is oxigénre van szüksége a bőrödnek. Ha szaruképzési zavarok lépnek fel, akkor könnyen alakulnak ki bőrproblémák és bőrbetegségek.

  7. Az egyes új receptúrák szabadalmának védelme érdekében kérhetik az új hatóanyag „maszkolását”. Ez egy hét karakterből álló kód. Ebben az esetben az éremnek két oldala van. Ez egyfelől védheti a gyártót és a kitalált formulának a receptjét más gyártók elől. Másfelől használható arra is, hogy elrejtsen olyan összetevőt, amit nem akar az INCI-listán nyíltan feltüntetni.

    Mi az, amit biztonsággal vásárolhatsz?

    A bőr oxigénnel, gázokkal, gőzökkel szemben áteresztő. Ezért van létjogosultsága az illóolajoknak, amelyek a Body Honey termékekben is vannak, mert teljes egészében átjutnak a bőrön. teatreeoil.jpg

Hogyan ellenőrizd, mit vegyél?

Nagyon fontos, hogy a termék, amit használsz, natúr legyen! Ellenőrizd az INCI-listát! Ott megtalálsz mindent! A gyártóknak már kötelező feltüntetni, hogy mi található a termékeikben.

Mi az az INCI?

Az INCI- (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) lista egy több tízezer kémiai anyagot tartalmazó gyűjtemény, amely angol vagy latin nyelven tartalmazza az összes elemet és vegyületet, amit egy kozmetikumban fel lehet használni.

Mindez szigorú szabályozás alatt áll! Az EU-ban a 2000-es évek eleje óta kötelező feltüntetni minden termék összetevőjét az árun.

Miért jó az INCI?

Mert egységes. A világon bárhol forgalmazott készítményt ugyanolyan elnevezésű összetevőkből állítanak elő. Ez ad lehetőséget az objektivitásra is, hiszen a gyártó cégek kötelesek feltüntetni termékeik tartalmát. Egy termék INCI-listáján az összetevők mennyiségének megfelelően követik egymást sorban. A sor azzal kezdődik, amiből a legtöbb van a készítményben. Általánosságban elmondható, hogy egy termék összetételét alapvetően meghatározza, hogy mi áll az INCI-listája első 6-7. helyén. Természetesen vannak hatóanyagok, amelyekből minimális mennyiség is elegendő a kívánt hatás eléréséhez. Ilyen például a méhpempő.

idosebbeknek_bannerkep.png

Tanuld meg annak a néhány összetevőnek az INCI-n szereplő elnevezését, ami ártalmas számodra.

Nyilván nem lehet minden káros összetevőt fejben tartani. A következő oldalon regisztráció után korrekt tájékoztatást kapsz erről: http://www.rudolfibolya.hu.

Ha mégis egy rövid áttekintést szeretnél, hogy mely összetevők a legkárosabbak, olvasd el Ibolya következő cikkét:

http://www.rudolfibolya.hu/?menu=kozmetikumok1

„Egy rákkutató intézetben a rákos szövetek kiértékelésénél a laborban dolgozó vegyészek egyike nem tudta hova rakni azt a sok idegen anyagot, amit a rákos szövetekben talált. Belefogott egy kis kutatómunkába, és legnagyobb megdöbbenésére arra a következtetésre jutott, hogy a talált anyagok 90%-a kozmetikumainkban megtalálható. Ez nagyon magas arány, nézzük meg, hol tudunk ügyeskedni és a rizikófaktorokat csökkenteni!” – Rudolf Ibolya.

A táplálkozás terén sokan érzik már, hogy annak minősége befolyásolja az életüket, közérzetüket, szervezetüket. Azt látom, tapasztalom, ezen a téren többeknél beindult a változás. Mivel a kozmetikumok hatása nem azonnal mutatkozik meg, ezért ez lassabban éri el a fájdalomküszöböt és így a változtatáshoz való akaratot. Legtöbben már csak későn döbbenek rá, amikor már kialakult a probléma, hogy valami mást kéne használni.

Te légy elővigyázatosabb, és előzd meg mindezt!

Szép és egészséges bőrt!

Anita

Kép forrása: http://happy-korova.ru/blog/naturalnaya-prirodnaya-kosmetika/

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr4613519233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása