Bőrmegújítás természetesen

Minden, amit tudni akartál a natúr bőrápolásról 1.

2017. október 06. - Bormegujitas

Számok a kozmetikai iparból

Egy magyar nő 200 dkg, azaz 2 kilógramm rúzst eszik meg élete során.

1 110-nél több kozmetikai összetevőt tiltottak be a mai napig az Európai Unióban.

A kozmetikumok 20%-a tartalmaz rákkeltő összetevőt és 22%-uk lehet dioxinnal fertőzőtt. A dioxin egyike a legveszélyesebb mérgeknek, melyek az élelmiszerekbe is bekerülhetnek. A dioxin rákkeltő vegyületcsoport, vegyipari melléktermék, mely szerves vegyületek klorid jelenlétében történő égésekor vagy klórtartalmú szerves vegyületek égésekor keletkezik. A dioxin egyike a legveszélyesebb környezeti mérgeknek, amely komoly közegészségügyi gondokat okoz.lipstick-formulas-main.jpg

A magyar nők 86%-a a kozmetikumot az illata/textúrája alapján választ, míg csak 65% tartja fontosnak, hogy milyen alapanyagokból készül a termék. Ez nem azt jelenti, hogy természetes összetevőket választasz, hanem azt, hogy olyan terméket, amiben tudomásod szerint nincs rákkeltő anyag.

Mit látsz, ha bemész a fürdőszobádba?

Krémeket, dezodorokat, parfümöket, lemosókat, szappanokat, tusfürdőket és még sorolhatnád, naponta körülbelül 10 különböző kozmetikumot, bőrápoló terméket használsz. Pedig a bőröd sokkal inkább szivacsra hasonlít, mint pajzsra, ezért sok olyan anyagot viszel a szervezetedbe, ami nem természetes. Az a 10 termék, amit naponta használsz, kb. 130 különböző vegyi anyagot tartalmaz. A gyártók azt állítják, hogy ezek a vegyi anyagok biztonságosak, főként kis mennyiségben.

A baj igazán az, hogy senki sem tudja, hogy bizonyos vegyi anyagok milyen hatással lesznek rád az idő múlásával. Senki sem tudja felmérni, hogy hogyan reagál a tested ezeknek az anyagoknak a kombinációira. Mondok egy példát: A mesterséges illatanyagokban gyakran megtalálhatóak a ftalátok, amelyek hatással vannak a hormonrendszerre, így korai pubertáshoz, születési rendellenességekhez, spermiumok károsodásához, vagy akár meddőséghez is vezethetnek. Csak azt nem tudni, hogy mekkora mennyiség vált ki nálad ilyen problémát.

Természetesen mindenki másként reagál ezekre a vegyi anyagokra. Van, akinek "csak" a bőrproblémája erősödik és van, akinek komolyabb problémákat okoznak a vegyi anyagok.

Ha van kedved természetes bőrápoló recepteket elkészíteni, ha kipróbálnád a natúr bőrápolást, jelentkezz ingyenes Bőrmegújító Programunkra! Klikk ide, hogy miről szól a program!

 

A Bőrmegújító Program résztvevőinek készítettem egy részletes útmutatót, ami a biztonságos kozmetikumválasztásról szól. Ha szeretnéd te is megkapni ezt az útmutatót, jelentkezz a Bőrmegújító Programra!

Azonban egy tényt elárulhatok az útmutatóból: a végletes döntés a legjobb. Vagy naponta olvasgatod az apróra szedett összetevőket minden tusfürdőn, arckrémen, vagy keresel neked megfelelő natúr termékeket.

Kirschner Anita

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr1212931901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása