Bőrmegújítás természetesen

Mitől leszel ekcémás?

2017. szeptember 12. - Bormegujitas

Az ekcéma egyik jellemző tüneteként a bőrödön kisebb-nagyobb vörös, gyulladt és pikkelyesen hámló foltok jelennek meg. A leggyakrabban érintett területek: arc, fejbőr, kézfej, könyök- előtti és térdhajlat. Az ekcéma gyakran erős viszketéssel jár, a bőrbetegség a vakaródzás miatt tovább súlyosbodhat.

mitol-leszel-ekcemas-30-napos-bormegujitas-bodyhoney-natur-kozmetikum-1.jpg

A dermatitiszt sokszor vegyszerek, élelmiszeradalékok vagy más anyagok okozzák, és egy egyszerű allergiás reakcióról van szó.A legáltalánosabban elfogadott nézet szerint, akkor leszel ekcémás, ha az immunrendszered túlreagálja, vagyis abnormálisan kezeli, ha bizonyos anyagokkal érintkezel. Azonban ez a nézet csak a kontakt ekcémára igaz, bár tény, hogy ez a leggyakoribb mind közül.

mitol-leszel-ekcemas-30-napos-bormegujitas-bodyhoney-natur-kozmetikum-4.jpg

Ha kontakt ekcémád van, akkor az esetek túlnyomó részében ezt a reakciót olyan dolgok is kiválthatják, mint például egy farmernadrág gombja, egy körömlakk vagy a mosóporodban található összetevők egyike. Sajnos sokszor fű, élelmiszer, poratka is okozhat kontakt ekcémát, ami minden esetben attól függ, hogy az immunrendszered milyen állapotban van.

A többi ekcéma (lásd korábbi cikkünket ide kattintva) általában örökletes, ezért érdemes a családodban körbekérdezni, hogy kinek volt már ezzel problémája. Ha szüleid közül valaki ekcémás, akkor nagyon nagy esélyed van arra, hogy te is az leszel/vagy.

Attól függetlenül, hogy mi okozza, az ekcémás bőröd, lehet enyhén vagy krónikusan gyulladt is, mindkettő okozhat állandó viszketést és vakaródzást, ami tovább emeli az adott bőrfelület érzékenységét.

Kerüld a stresszt!

Az ekcéma kezelése szinte sosem végleges, ez egy életen át tartó bőrprobléma. De ha kerülöd a stresszt, akkor a fellobbanása is ritkábbá válhat.

Párásíts, védd a bőröd!

Az ekcéma tüneteit súlyosbíthatja a száraz levegő is, a sok napsütés is. Azt nem kell mondanunk, hogy miért kell óvnod a bőröd a naptól, de ha ekcémás vagy, különösen figyel erre. Ne napvédő krémet használj, hanem valami könnyű, puha pamutanyagú ruhát.

A nedves levegő - a nappal szemben - jót tesz az ekcémás bőrödnek, segíti a regenerálódást, így érdemes egy párásítót beszerezned, melybe akár kamillavirágzat enyhe főzetét is teheted.

Kerüld el!

Ha nem szeretnéd, hogy az ekcéma kiújuljon, mindenképpen kerüld az allergiás reakciót kiváltó anyagokat, és jobb ha elkerülöd az alábbi élelmiszerek fogyasztását is: tehéntej, tojás, kagyló, búza, csokoládé, diófélék, eper. 

Szeretnéd megfelelően ápolni ekcémás bőröd? Tanuld meg a legfontosabbakat! »

mitol-leszel-ekcemas-30-napos-bormegujitas-bodyhoney-natur-kozmetikum-2.jpg

Kirschner Anita

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr9012801022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása