Bőrmegújítás természetesen

A bőrszárazság okai, kezelése

2017. szeptember 03. - Bormegujitas

A száraz bőr megkeseríti az életed? Nem csoda, hiszen tudod, hogy ez egyszer még mély ráncokhoz, feszülő bőrhöz vezet majd és már most is viszket, érdes.

A bőrszárazság valójában egyetlen dolgot jelent: a bőröd nem képes megtartani a vizet és esetleg a zsírt. A kettő között természetesen van különbség, hiszen a vízhiányos bőr általában 40, míg a zsírhiányos bőr az esetek többségében 50 éves kor felett jelenik meg. A vízhiány annyit tesz, hogy a bőröd nem képes megfelelő nedvességet megtartani. Éppen ezért válik sérülékenyebbé, vékonyabbá, ráncosabbá.

a-bo_rsza_razsa_g-okai-kezele_se-30-napos-bo_rmegu_ji_to_-program-bodyhoney-natu_r-kozmetikum-2.jpg

 A bőrszárazság okai

Természetesen a bőrszárazságnak lehet oka a genetika, ahogy életünk minden területén, de ennél fontosabb az, amit te tudsz befolyásolni:

  • életmód
  • környezeti hatások (pl. napfény, téli hideg, alacsony páratartalom)
  • bőrápolási szokásaid

A koroddal a bőröd is öregszik, ami annyit jelent, hogy veszít víz- és zsírtartalmából. Ennek fokozói lehetnek a kevés folyadékbevitel, a vitaminok, ásványi anyagok elvonása a szervezetedtől, a rosszul megválasztott kozmetikumok, a víztisztításhoz használt vegyszerek és még számos dolog.

a-bo_rsza_razsa_g-okai-kezele_se-30-napos-bo_rmegu_ji_to_-program-bodyhoney-natu_r-kozmetikum-1.jpg

Mit tehetsz a bőrszárazság ellen?

Az első és legfontosabb lépés a folyaék pótlása, azaz a megfelelő hidratáltság elérése. Emellett érdemes végiggondolnod a vitamin- és ásványi anyag beviteled is, lehet, hogy ezeket is érdemes pótolnod. Fontos lehet, hogy megfelelően párásítsd a lakásod, így érdemes beszerezned egy ilyen készüléket is.

A bőr, a száraz bőr kezelése egy hosszabb - de nem bonyolult - folyamat, érdemes kipróbálnod a 30 napos bőrmegújító programot, amikor nem csak a megfelelő  bőrápolókat kapod meg tőlünk, hanem megtanítunk, miként kezeld megfelelően a bőröd, hogy rugalmassága visszatérjen.

Kirschner Anita

Szeretnéd megfelelően ápolni száraz bőröd? Tanuld meg a legfontosabbakat! Jelentkezz a 30 napos bőrmegújító programra!

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr4612800844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása