Bőrmegújítás természetesen

Csodaszer a bőrnek? A méhpempős arcápolásról

2017. október 19. - Bormegujitas

A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket emellett zsírokat is tartalmaz. A méhpempőben található fontosabb zsírsavak: mirisztin, palmitin, sztearin. Ugyanazok a cukrok találhatóak benne, amelyek a mézben is előfordulnak: fruktóz, glükóz, szacharóz, ribóz. A méhpempőben 13 féle aminosavat mutattak ki, A, B-vitaminsor, C-, D-, E-, H-, K-, P vitaminok is találhatóak benne.

sixty-and-me_skin-care-tips-for-a-brighter-complexion.jpg

Magas az ásványi anyag tartalma: káliumot, rezet, vasat, foszfort, kalciumot, sziciliumot és ként is tartalmaz. Nyomelemei között a mangán, a nikkel és a kobalt is szerepelnek. Nyolc nélkülözhetetlen aminosavat, tíz másodlagos aminosavat, észtereket és nukleinsavat is találhatunk benne. Az acetil-kolin, a nikotinamid, a bioten, az aminobenzoesav, az enzimek, a hormonok és a nagy mennyiségű fehérje mellett, olyan vegyületeket is tartalmaz, melyeket még egyáltalán nem azonosítottak.

Az orvosi és egészségügyi kutatások által csodaszerként kikiáltott méhpempő a méhek garatjában termelődik a virágpor emésztése közben. Ezzel a fehérje sűrítménnyel táplálják a méhsejtekben fejlődő méhálcákat, majd ezt követően a méhkirálynőnek adományozzák.

A méhpempő a bőröd vitalitásának örzője

A méhpempő hozzájárul a bőr megfelelő pH értékének beállításához, megőrzéséhez, ami a bőröd szempontjából az egyik legfontosabb, hiszen a hámréteg egészségét ezzel biztosítod.

Érett bőrűek számára igazán fontos alapanyag a méhpempő, hiszen idővel a bőr saját regeneráló képessége csökken. Egyre kevesebb kollagén termelődik és a bőr nedvességtartalma is jóval kisebb lesz. Ennek tudható be a rugalmasság, feszesség elvesztése és az első ráncok megjelenése. A méhpempő fokozza a kollagén termelődését, hidratálja a bőrt és feltölti vitaminokkal, ásványi anyagokkal. 

A méhpempő:

  • Antibakteriális hatással rendelkezik, ami a bőröd számára rendkívül fontos, ezért hatékony megoldás a pattanások és mitesszerek ellen. Az antibakteriális hatásának köszönhetően nem csupán eltüntetheti az aknékat, de meg is előzheti az újabbak kialakulását.
  • A sérült bőrfelületet hamar regenerálja, megelőzi a baktériumok elszaporodását, így is segítve a gyógyulást.
  • Klinikai kutatások szerint eredményesen alkalmazható számos bőrbetegség ellen, így például a neurodermititis kezelésében is rendkívül hatékony.
  • Segít a bőröd egészségének és szépségének elérésében és megőrzésében, megelőzi a különféle bőrhibák megjelenését, valamint mélyrehatóan hidratálja az érintett bőrfelületet.

A tiszta méhpempőt hozzákeverheted az arcmaszkodhoz, radírodhoz is. Készítettem neked egy receptet, amit a hírlevelemben találsz!

Nem kapod még a Bőrmegújító Program hírleveleit? Iratkozz fel most!

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr9613021750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása