Bőrmegújítás természetesen

NATÚRKOZMETIKUM VS. NORMAL KOZMETIKUM

2017. december 15. - K Any

A natúrkozmetikumokat az különbözteti meg az általánosan használt normál kozmetikumoktól, hogy míg a vegyi kozmetikumok tartalmaznak szintetikus, egészségre káros anyagokat, addig a natúrkozmetikumokban csak természetes, emberbarát anyagok vannak.

gondolkodono.JPEG                                                                                                                     

A normál kozmetikumokban a vegyszer mértéke van szabályozva. Az a termék még nem káros az egészségre, amiben a szabályozás szerinti határérték alatt van a vegyszer mennyisége. Ezt úgy képzeld el, hogy mondjuk a konzerválószerből, amit a krémbe tesznek, ha 1 kilogrammot kennél az arcodra, ártalmas lenne, így, mondjuk, 3 gramm van, amit a készítményedben találsz, ami még a határérték szerint nem tekinthető egészségre károsnak. Ellenben a bőrnek semmi szüksége rá, sőt továbbmegyek, nem tud vele mit kezdeni. Irritációt okozhatnak ezek az anyagok, apró kiütések keletkezhetnek tőle, és akár ekcéma vagy keresztallergia is kialakulhat.

Hiszen gondoljatok bele, hány ilyen termékkel érintkeztek egy nap alatt. Nézzük felkelés után a napod: a zuhanyzás, a fogmosás, a sminkelés, a hajmosás, a testápolás és így továbbmenve, amit magadra veszel ruhát, az is tele van öblítővel, mosószerrel, és akkor még csak reggel van, és mennyi vegyszerrel találkoztál már. Aztán elindulsz az utcán, és közben kapod a füstgázokat és többi káros hatást, a környezet szennyezettségét.

Ebből kifolyólag természetes igényként merült fel az emberekben a 70-es, 80-as években külföldön, hogy megpróbálnak visszatalálni a hagyományos bőrápoláshoz. Elkezdtek a natúrkozmetikumok iránt érdeklődni és vásárolni azokat. 

a_naturkozmetikumokat_az_kulonbozteti.jpg

A natúrkozmetikumok mit kell hogy tartalmazzanak?

A természetben fellelhető olajokat, zsírokat, vajakat, tisztított vizet és tartalmaznak olyan hatóanyagokat, amelyek pillanatnyilag is és 100 évvel ezelőtt is fellelhetőek voltak a természetben. Korábban nagy sikerrel hasznosították a bőrápolásban, hiszen gondoljatok bele, 150-200 évvel ezelőtt nem voltak vegyi készítmények és még is szép volt az emberek bőre. Mi az, amit még tartalmazhatnak? Lehetnek bennük még olyan hatóanyagok, amelyeket egyébként bőrápolásra újonnan kezdett el használni az emberiség, mint a méhpempő.

bannerkep_fiatalok.png

Mik adják még a hatóanyagot a natúrkozmetikumokban?

Gyógynövénykivonatok, gyümölcs- és zöldséglevek vagy olajok. Ezek kifejezetten jó hatással vannak a bőrproblémákra.

Miért jók nekünk a natúrkozmetikumok?

Az előbb már érintettem, hogy tulajdonképpen annyi vegyi hatásnak van kitéve a szervezetünk, hogy amennyire lehet, próbáljuk kiszűrni ezeket. Mindennapjainkban a ránk nehezedő környezeti hatásokra nincsen befolyásunk, mert a levegőt nem tudjuk tisztábbá tenni, de arra van ráhatásunk, hogy mit kenjünk a bőrünkre. Tudomásul kell venni, hogy a bőrünk féligáteresztő (szemipermeábilis) rendszer, arra van kitalálva a szervezet részéről, hogy az idegen anyagokat ne engedje be. Ezek lehetnek mikrobák, savak, lúgok, a vízzel szemben sem áteresztőek, mert különben szétáznánk. Ez egy védekezőrendszer és egy indikátor, visszajelző rendszer is egyben. A bőr működése olyan szinten összetett, hogy a mai napig nem tudják szimulálni. Rengeteg kutatás van e témában, de nincs meg tökéletesen, mi zajlik benne, a festékképzésben, a szaruképzésben és a bőr egyéb bonyolult biokémiai folyamataiban. Tehát bátran kimondhatjuk, hogy nem ismerjük a bőrt tökéletesen!

Ezzel szemben bombázzuk sok mindennel, ami nem rá való. Ha ezzel nem törődünk, megjelenhetnek az ekcémás, pikkelysömörös, psoriasisos tünetek vagy például az aknék. Amiknek nem feltétlenül biztos, hogy hormonális oka van. Olyan termékekkel terheljük a bőrünket, amelyek nemhogy javítanának a bőrproblémánkon, hanem kifejezetten rontanak rajta. Mert a bőr, mint korábban említettem, féligáteresztő, tehát valamennyire sajnos ezek a káros anyagok is átjutnak rajta, és ott ezek az anyagok sokkolják a szervezetet, és az nem tud vele mit kezdeni.

A krémeket, amiket használsz, bár azzal a céllal vásárolod meg, hogy ápold a bőrödet, a mindennapokban nem tűnik fel, hogy valójában károsítod ezzel. Erre általában akkor jövünk rá, amikor már a bőrgyógyásznál ülünk.

Te se szeretnél idáig eljutni? Te is úgy véled, hogy a megelőzés fontosabb, mint a tüneti kezelés? Eljött az idő, hogy megszabadulj a káros anyagoktól?

Azon túl, hogy a bőrödnek is jót teszel a natúrkozmetikumokkal, szavazol, hogy ezek a termékek egyre jobban terjedjenek a piacon.

Jelenleg ezen termékek beszerzése lehet, hogy több energiát igényel, de a webshopok elterjedésének köszönhetően a vásárlás egyre egyszerűbbé válik.

A következő cikkemben arról írok, „Mivel manipulálnak a multinacionális gyártó cégek téged?”

E cikk megírásában szakértőként Szécsényi Zsuzsanna kozmetikussal (Ginko Stúdió) konzultáltam.

Kép forrása: www.femcafe.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr713504085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása