Bőrmegújítás természetesen

5 tip az őszi bőrápoláshoz

2017. október 03. - Bormegujitas

Az ősz, a szél, a hideg mind-mind azt jelenti, hogy a bőröd jobban ki lesz téve az időjárásnak. A nap nem süt már erősen, a tested nagy részét pulóverekbe és farmerokba csavarod, de mindez nem jelenti azt, hogy abbahagyhatod a mindennapos bőrápolást. Van, ami alól sosincs kibúvó!

Itt van 5 bőrápolási tipp a szép és egészséges őszi bőrért!

mezes-testapolas-borproblemak-arcapolas-0.jpg

Értékeld újra a testápolód

Nyáron inkább a gyümölcsös könnyű krémeket használod, most nézd meg, hogy ez elég-e őszre is. Nem szárad ki a bőröd? Ha úgy érzed, hogy a hűvös-szeles időben nem elég jó a testápolód, válassz hozzá egy erősen tápláló, mézes alapanyagú szappant.

mezes-testapolas-borproblemak-arcapolas.jpg

Próbálj ki egy olajos hámlasztót

Úgy gondolom, hogy a szépítőolaj alapú hámlasztók tökéletesen működnek az őszi és téli időszakban, mert a hidratáló olajok a só/cukor bőrradírozó hatása miatt gyorsan bekerülnek a bőrbe. Ha biztosan vegyszermentes hámlasztót keresel, jelentkezz Bőrmegújító Programunkra, nemsokára küldöm neked is a bőrtípusodnak megfelelő receptet!

mezes-testapolas-borproblemak-arcapolas-2.jpg

Hidratálj minden egyes nap

Ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni. Ha nem szeretnéd, hogy a bőröd kiszáradjon, hidratálj! Sőt, ilyenkor kell a könnyű arckrémedet is lecserélni: válassz egy méhpempő alapú, kicsit nehezebb, táplálóbb krémet.

A méhpempő aktív hatóanyagai segítik a bőr pH értékének beállítását az ideális savas kémhatásra. Egy-egy arckrémben található méhpempő vitamintartalma brutális, ráadásul igen sokféle: A, B, C, D, E, és H-vitamin, ami mind segíti a bőröd ellenállóképességének fokozását. A méhpempőben továbbá ásványi anyagokat és nyomelemeket, mint a kálium, a kálcium, a vas, a magnézium, a nátrium, a cink, a fluor, a jód és a réz is megtalálható, szóval szuper fiatalító, élénkítő hatással lesz az arcodra!

mezes-testapolas-borproblemak-arcapolas-3.jpg

Vizsgáld át a bőröd

Amikor az évszakok cserélődnek, a bőrtípusod is megváltozhat átmenetileg. Ilyenkor észreveheted, hogy a zsíros-olajos bőröd normál, vagy a vegyes-kombinált bőröd hirtelen száraz lesz. Alaposan vizsgáld meg a bőröd, ha nem jutsz dűlőre, kérj segítséget!

A hideg, a szél, a fűtés  jelentősen szárítja a bőrt, ha te is ebben a cipőben jársz, akkor sajnos le kell cserélned a bőrápoláshoz használt kozmetikumaid, nehogy tovább száradjon a arcbőröd.

mezes-testapolas-borproblemak-arcapolas-4.jpg

Ha segítségre, tanácsra van szükséged, írj nekem!

5. Rakd rendbe a bőrápolási szokásaid!

A megfelelő, hatékony bőrápolás legnagyobb ellensége a rendszertelenség. Persze, ha hetente egyszer krémezed az arcod, az jobb, mintaha egyáltalán nem tennéd. De a megfelelő, otthoni arcápolási rutin több előnnyel jár:

  • normalizálódik a bőröd
  • megszüntetheted a bőrproblémáid
  • az érett bőr egészségesebb, élénkebb lesz
  • eltűnhetnek az apró ráncaid
  • kellemes tapintásúvá válik a bőröd

A másik véglet, ha sokféle maszkot, tonikot, krémet használsz. Így nem könnyű emlékezned, hogy mikor radíroztál utoljára, vagy melyiket használtad épp tegnap. Ha elrontod a sorrendet, akkor az bőrirritációhoz vezethet.

mezes-testapolas-borproblemak-arcapolas-5.jpg

Akármelyik csoportba is tartozol, tanuld meg a helyes bőrápolási rutint! Neked a legfontosabb kérdés, hogy a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumokat használj és azokkal alakítsd ki a saját bőrápolási rutinod!

Tudom, hogy viccesnek tűnik, de ha tudod, hogy minden vasárnap reggel kikeversz egy arcmasszkot és kedden és pénteken radírozol, akkor már nem kell gondolkodnod és automatizmussá válik és így garantáltan nem hibázol majd. Ha szeretnéd megtanulni a bőrápolási rutint és segítséget kapni a neked megfelelő rendszer kialakításában, jelentkezz az ingyenes 

Bőrmegújító Programra,

ahol kozmetikus, méhész-krémkreátor, bőrápolási tanácsadó segít, hogy megszabadulj a bőrproblémáidtól és egészséges és szép bőröd legyen minden nap.

Kirschner Andrea

bőrápolási tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr8612922525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása