Bőrmegújítás természetesen

Az érett bőr: a legfontosabb tudnivalók

2017. szeptember 03. - Bormegujitas

A bőr öregedése elkerülhetetlen folyamat. Azonban a fiatalosság megőrzéséért, a ráncok minél későbbi megjelenéséért, a bőr öregedési folyamatainak lelassításáért sok mindent megtehetsz.

Az évek múlásával a bőröd is változik: egyre szárazabbá válik, veszít rugalmasságából, feszességéből, ráncok és különböző színű foltok, elváltozások jelennek meg rajta. Talán a legfontosabb mindegyik közül, hogy a bőrt feszesen tartó rostok meglazulnak, a sejtek regenerációja csökken és a bőröd folyamatosan veszít vastagságából. Úgy 60 felett a bőröd alatti zsírréteg is kezd elvékonyodni, amitől az kissé megereszkedik.

az-e_rett-bo_r-legfontosabb-tudnivalo_k-30-napos-bo_rmegu_ji_to_-program-bodyhoney-1.jpg

Az öregedés teljesen természetes folyamat, az évek eltelnek a szervezet felett is. Azonban ezt a folyamatot erősen befolyásolja az életmód, a környezet. Természetesen nem mindegy, hogy sportolsz-e, hogy dohányzol-e, naponta, hetente többször jógázol-e, mekkora stressz ér, hogyan foglalkozol a bőröddel és még folytathatnám.

Az érett bőrről három dolgot mindenképp érdemes megtanulnod, hisz ezek ellen kell küzdened:

  • Szárazság: ahogy öregszik a külső védőréteged, úgy egyre kevesebb benne a víz, mert nem képes megtartani azt, ezért is fontos a hidratálás.
  • Májfolt: ez tulajdonképpen a bőrben lévő melanin túltermelődése okozza, ami a környezeti hatások miatt alakul ki, ezen foltok csökkentése is fontos szempont az anti-aging során.
  • Vastagság: ha a száraz bőrt nem ápolod megfelelően, akkor a vastagsága szépen lassan elmúlik, egyre kevésbé lesz ellenálló mind a környezeti hatásoknak, mind pedig a kisebb-nagyobb sérüléseknek is.

A bőr öregedése hamar megkezdődik, és ez a folyamat elején egyáltalán nem vehető észre. Ha már a húszas éveidben odafigyelsz a bőrödre, befektetsz a jövődbe és sok fáradságot, bosszankodást és szomorúságot is megelőzhetsz.

Szeretnéd okosan ápolni érett bőröd? Tanuld meg a legfontosabbakat! »

A bejegyzés trackback címe:

https://bormegujitoprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr8112800998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása